Agentura podporovaného zaměstnávání - sociální rehabilitace

Agentura poskytuje uživatelům službu sociální rehabilitace dle zákona o sociálních službách §70 a podporuje je v samostatnosti a soběstačnosti.

Vznikla v září 2005 jako úsek Diakonie ČCE – SKP v Litoměřicích. První impuls pro vznik agentury vzešel z Komunitního plánování města Litoměřice, služba podobného charakteru v litoměřickém regionu chyběla.

Poslání
Podporujeme lidi se zdravotním postižením, aby rozvojem dovedností zvýšili svou samostatnost a přiblížili se tak životu ve společnosti.

Komu je služba určena
Lidem se zdravotním postižením - tělesným, mentálním, kombinovaným a duševním onemocněním, kteří potřebují podporu při získávání dovedností a začleňování do společnosti. Jedná se o uživatele domovů sociální péče, chráněných bydlení v okolí a uživatele, kteří žijí doma. Služba je poskytována uživatelům z Litoměřicka ve věku
18 – 64 let.

Cíle služby
1. Zvýšit úroveň samostatnosti uživatelů služeb – prostřednictvím nácviku dovedností pro zvládání péče o vlastní osobu, soběstačnost a dalších činností vedoucích k sociálnímu začleňování.
2. Integrace osob s postižením na trh práce a tedy naplnění základního lidského práva občana - práva na práci.
3. Výchovné, vzdělávací a aktivizační činnosti.
4. Zprostředkování kontaktů se společenským prostředím.
5. Pomoc při uplatňování práv, oprávněných zájmů a při obstarávání osobních záležitostí.

Délka poskytování služby: 2 roky - služba je poskytována zdarma.

Tato služba je hrazená také z darů - PODPOŘTE NÁS I VY!

Leták o Agentuře pro veřejnost  (dokument MS Word)Leták pro veřejnost