Sociálně terapeutické dílny

Sociálně terapeutické dílny jsou sociální službou, která vznikla v roce 2009 jako úsek Diakonie ČCE - SKP v Litoměřicích. Úzce spolupracují s chráněným pracovištěm restaurace Klobouk, kde přímo v provozu zajišťují pracovně tréninkový program.

Poslání:
Posláním Sociálně terapeutických dílen v Terezíně je poskytovat podporu lidem s lehkým až středně těžkým mentálním postižením a zdravotním postižením při osvojování sociálních a pracovních dovedností tak, aby měli po absolvování tréninkového programu větší šanci uspět na otevřeném nebo chráněném trhu práce.

Cíl služby:
Cílem Sociálně terapeutických dílen je zlepšení základních sociálních a pracovních dovedností klientů,
tzn. jejich snadnější začlenění do společnosti a zlepšení možností pracovního uplatnění.

• Poskytujeme podporu při nácviku dovedností, zaměřených na zvládání péče o vlastní osobu, soběstačnost a další činnosti vedoucí k sociálnímu začlenění
  • Podporujeme obnovování či upevňování kontaktu s přirozeným sociálním prostředím
  • Podporujeme klienty k samostatnosti, prostřednictvím osvojování si nových znalostí
  • Pracovní dovednosti a návyky si klienti mohou trénovat v rámci těchto pracovních pozic:
                     - pomocný číšník/číšnice
                     - pomocný kuchař/ka
                     - uklizeč/ka
                     - zahradník/zahradnice
                     - pracovní/pracovnice pro práci s prádlem

Komu je služba určena:

Jsme tu pro lidi s lehkým až středně těžkým mentálním postižením ve věku 16 - 64 let, kteří chtějí pracovat, ale nemají pro to dostatečné pracovní dovednosti a návyky.

Prostřednictvím naší služby dáváme možnost si v průběhu jednoho roku vše potřebné natrénovat a snáze tak najít zaměstnání.

Pro další informace nás můžete kontaktovat

Tato služba je hrazená také z darů - PODPOŘTE NÁS I VY!

Tato služba je podpořena z ESF prostřednictvím OP LZZ a ze státního rozpočtu ČR v rámci projektu Podpora sociálních služeb v Ústeckém kraji v období 1. 2. 2013 – 31. 12. 2014 pod reg. č.: CZ 1.04/3.1.00/05.00069.