Domov pro matky s dětmi

Charakteristika Domova pro matky s dětmi (DMD)

DMD Litoměřice je sociální službou, jejímž poskytovatelem je od roku 1999 Středisko křesťanské pomoci Diakonie ČCE v Litoměřicích. Partnerem je Město Litoměřice. DMD poskytuje nepřetržitou cílenou pomoc ženám a matkám s dětmi, které se ocitly v obtížné životní situaci spojené se ztrátou bydlení. Domov poskytuje matkám s dětmi bezpečné prostředí. Služba je poskytována nepřetržitě na adrese Liškova 1543/43, 412 01 Litoměřice.

Poslání DMD

Posláním Domova je poskytovat azylové ubytování matkám s dětmi, které chtějí aktivně pracovat na řešení své nepříznivé životní situace spojené se ztrátou bydlení a při tomto procesu využívat podpory, které Domov pro matky s dětmi v rámci poskytovaných služeb nabízí.

Cílová skupina uživatelek služeb DMD

Cílovou skupinu tvoří matky s nezaopatřenými dětmi, případně těhotné ženy, které se ocitly v nepříznivé životní situaci spojené se ztrátou bydlení.

Cíl služby:

• zajistit uživatelkám ubytování v bezpečném prostředí
  • v rámci Sociálního programu motivovat k samostatnému rozhodování směřující ke změně nepříznivé životní situace
  • zajistit poskytování služby profesionálně připraveným personálem

Vzdělávací, terapeutické a aktivizační služby v rámci sociálního programu DMD

• doplňování jazykových vědomostí
  • nácvik vyjadřovacích schopností
  • nácvik modelových situací (Job-klub)
  • základy práce s PC, internet, e-mail
  • videotrénink interakcí
  • arteterapie
  • SCÉNOTEST – nově od 9/2013
  • volnočasové aktivity pro matky s dětmi
  • Dámské kluby - besedy s odborníky (lékaři, Policie ČR, ...)
  • volnočasové aktivity pro děti
  • možnost konzultací i po odchodu ze zařízení

Prohlédněte si fotografie z akcí DMD

Tato služba je hrazená také z darů - PODPOŘTE NÁS I VY!

Tato služba je podpořena z ESF prostřednictvím OP LZZ a ze státního rozpočtu ČR v rámci projektu Podpora sociálních služeb v Ústeckém kraji v období 1. 2. 2013 – 31. 12. 2014 pod reg. č.: CZ 1.04/3.1.00/05.00069.